Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων ορίζει πως το ξενοδοχείο «Ορεστιάς Καστοριάς» χρησιμοποιεί και προστατεύει κάθε πληροφορία που δίνετε ή συλλέγετε κατά την λειτουργία του ξενοδοχείου είτε μέσω συστημάτων κρατήσεων είτε μέσω αυτής της ιστοσελίδας.

Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων μιας και ο σεβασμός της ιδιωτικότητας αποτελεί κύριο μέλημα μας. ΄Ετσι παίρνουμε όλα τα αναγκαία οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, κάνουμε ασφαλή και νόμιμη επεξεργασία.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η πολιτική προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων EU679/2016, καθώς και με την Εθνική νομοθεσία για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και υπεύθυνη είναι η εταιρία  «Ξενοδοχείο Ορεστιάς Καστοριάς και Σια Ε.Ε»  που διαχειρίζεται το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

ΤΙ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Λαμβάνουμε και αποθηκεύουμε όλες τις πληροφορίες που καταχωρείτε στην ιστοσελίδα μας ή μας δίνετε τηλεφωνικά ή γραπτά για να κάνετε μια κράτηση ή να χρησιμοποιήσετε κάποια υπηρεσία μας καθώς και κατά το check in στο ξενοδοχείο. Τέτοια προσωπικά στοιχεί είναι:

Στοιχεία σχετικά με την ταυτότητά σας (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, ΑΔΤ ή διαβατηρίου  κ.λ.π.),
Στοιχεία που σχετίζονται με τη διαμονή σας (διάρκεια παραμονής, είδος δωματίου, πληροφορίες σχετικά με χρεώσεις, δωμάτια μη καπνιστών/θέα  κ.λ.π.),

Στοιχεία επικοινωνίας και οικονομικά στοιχεία  (διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, αριθμός κινητού/σταθερού τηλεφώνου, στοιχεία πιστωτικών/χρεωστικών  καρτών, ΑΦΜ/ΔΟΥ κ.λ.π.),
Στοιχεία που σχετίζονται με τις διατροφικές προτιμήσεις σας, (τυχόν αλλεργίες, διατροφικές ανάγκες, την ανάγκη παροχής πρόσβασης σε άτομα με ειδικές ανάγκες για τα οποία μας ενημερώνετε αυτοβούλως με σκοπό την ασφαλή διαμονή και καλύτερη εξυπηρέτηση).
Στοιχεία σχετικά με την εικόνα σας (μπορεί να υπάρχει καταγραφή από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται εντός του ξενοδοχείου κ.λ.π.),
Στοιχεία που καταχωρούνται για την παραγγελία ενός προιόντος ή μιάς υπηρεσίας εντός ή εκτός του ξενοδοχείου (αγορές προιόντων εντός του ξενοδοχείου, μεταφορές, συμμετοχές σε δραστηριότητες και θεάματα κλπ).

Στοιχεία από μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( ενδέχεται να έχουμε πρόσβαση στην εικόνα του προφίλ σας, το γένος σας, την ημερομηνία γέννησης σας και όποια πληροφορία έχετε διαθέσιμη στο μέσο μετά από δική σας αποδοχή).

Τι κάνουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους παρακάτω σκοπούς

  1. Για να πραγματοποιήσουμε τη συναλλακτική μας σχέση (διαχείριση συστήματος κρατήσεων, παροχή πρόσθετων υπηρεσιών, καταναλώσεις, πληρωμές και εξυπηρέτηση αιτημάτων κατά τη διαμονή στο ξενοδοχείο κλπ).
  2. Για συμμόρφωση με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
  3. Για εξυπηρέτηση νόμιμων επιχειρηματικών συμφερόντων (δικά μας και τρίτων).
  4. Για σκοπούς εμπορικής επικοινωνίας υπό μορφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/newsletter/sms/επιστολών για την ενημέρωσή σας για προσφορές/ εκπτώσεις/άλλες προωθητικές ενέργειες και διενέργεια ερευνών ικανοποίησης πελατών.
  5. Προκειμένου να συμορφωθούμε με νόμιμη υποχρέωση μας.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Το ξενοδοχείο διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα σε έγγραφη ή και ηλεκτρονική μορφή κατά τη διάρκεια της σχέσης μας μαζί σας και εφόσον είναι απαραίτητα για εκπλήρωση των νομικών και συμβατικών υποχρεώσεων μας (εκπλήρωση φορολογικής υποχρέωσης ή νόμιμος χρόνος παραγραφής τυχόν αξιώσεων). Εάν τα δεδομένα συλλέχθηκαν βάση της συγκατάθεσής σας μπορούν να διαγραφούν με την απόσυρση της συναίνεσης.

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ:

Εάν δώσετε τη συγκατάθεσή σας ενδέχεται να μοιραστούμε τις πληροφορίες σας με διάφορους παρόχους υπηρεσιών και προμηθευτές (εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, μεταφορών, εταιρίες που διαχειρίζονται τις πληρωμές με κάρτες, ταξιδιωτικά γραφεία κλπ). Αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών και οι προμηθευτές δεσμεύονται από συμφωνίες επεξεργασίας δεδομένων και υποχρεούνται να διασφαλίζουν την εμπιστευτικότητα και την προστασία των δεδομένων σύμφωνα με τον κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Επίσης στο πλαίσιο της συμμόρφωσής μας με το νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο θα διαβιβάσουμε προσωπικά σας δεδομένα σε δημόσιες υπηρεσίες και εποπτικές αρχές.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ:

Το ξενοδοχείο «Ορεστιάς Καστοριάς» σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το γενικό κανονισμό προστασίας δεδομένων ΕΕ/679/2016 έχετε τα παρακάτω δικαιώματα σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα:

Δικαίωμα ενημέρωσης και πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα.

Δικαίωμα διόρθωσης εσφαλμένων/ συμπλήρωσης ελλιπών δεδομένων/διαγραφής προσωπικών δεδομένων.

Δικαίωμα στη φορητότητα των προσωπικών σας δεδομένων.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων.

Δικαίωμα εναντίωσης στις οριζόμενες από το αρ 21 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιπτώσεις, περιλαμβανομένης της εναντίωσης στην κατάρτηση προφίλ.

Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Για να ασκήσετε τα παραπάνω δικαιώματά σας ή εάν υπάρχουν ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο απορρήτου στην ηλεκτρονική διεύθυνση kostas@okhotel.gr ή στο τηλέφωνο 2310 269815.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΛΩΣΗ

Το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί αυτή τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων οποτεδήποτε. Ανά τακτά διαστήματα θα πρέπει να ελέγχετε τη σελίδα για να βεβαιωθείτε ότι είστε σύμφωνοι με τις αλλαγές.